Sēņu pastēte ir izcili gards ēdiens, ko parasti pasniedz ar svaigi ceptu maizi kā uzkodu vai kā piedevu pie citiem ēdieniem.
Pastētei var izmantot tās sēnes, kuras pašam vislabāk patīk.
Sastāvdaļas:
- Sēnes – 0,7 kg
- Kaltētas sēnes – 100 g
- Sarkanais sīpols – 2-3 gabali
- Ķiploki – 5-6 daiviņas
- Timiāns – pēc garšas
- Rozmarīns – pēc garšas
- Trekns saldais krējums – 0,6 l
- Sviests – 250 g
- Konjaks – 2 ēdamkarotes
- Portvīns – 0,5 glāze
- Olīveļļa cepšanai – dažas ēdamkarotes
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
Sēnes nomazgā un nosusina, tad sagriež vidēja izmēra kubiņos. Kaltētas sēnes pārlej ar uzkarsētu saldo krējumu. Nomizo sīpolu un sagriež vidēja biezuma pusgredzenos. Tad cep piecas līdz sešas minūtes nelielā daudzumā olīveļļas.
Lasi arī: Vai kafiju ar pienu var uzskatīt par nekaitīgu organismam? Jaunākais zinātnieku pētījums jūs pārsteigs!
Nomizo ķiplokus, sasmalcina un sajauc ar sīpoliem. Pievienojiet sasmalcinātas sēnes un vēlreiz sajauciet. Cep uz vidējas uguns līdz sēnes ir zeltaini brūnas.
Pievieno konjaku un portvīnu un gaida, kad šķidrums iztvaicē. Pēc tam pārlej tvaicētas sēnes ar saldo krējumu un kaltētajām sēnēm. Uzvāra. Pievieno sāli pēc garšas. Pievienojiet timiānu un rozmarīnu.
Ielieciet gatavās sēnes blendera traukā vai jebkurā citā piemērotā traukā. Pievieno sviestu istabas temperatūrā. Sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Iegūto masu pārnes stikla traukā ar vāku. Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā piecas dienas.